ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Запорізькій області за три місяці на кір захворіли 33 медпрацівники

Станом на січень, в області зареєстровано 256 випадків захворювання на кір.

У Запорізькій області за три місяці на кір захворіли 33 медпрацівники
Фото: www.gorod.lv

У Запорізькій області в період з 3 жовтня по 15 грудня 2017 року на кір захворіли 33 співробітники місцевих лікувально-профілактичних установ (переважно м. Запоріжжя), 27 з яких - лікарі. За даними ГУ "Запорізький обласний лабораторний центр" Міністерства охорони здоров'я України, станом на січень 2018 року в Запорізькій області зареєстровано 256 випадків захворювання на кір, передає Інтерфакс-Україна.

Найбільша кількість хворих у Запоріжжі - 137 осіб, а також у Запорізькому районі - 94 особи.

Як пояснили агентству фахівці департаменту охорони здоров'я Запорізької міськради, всі місцеві медики щеплені від кору, проте вакцинація проходила багато років тому, і можливо втратила ефективність через особливості імунітету.

Перші випадки захворювання на кір зареєстровано в Запоріжжі наприкінці вересня 2017 року в сім'ях ромів, які масово проживають у селищі Шевченківського району.

Після цього захворювання небезпечною вірусною інфекцією було зафіксовано в інших районах міста Запоріжжя, а також в області. Так, у селищі Кушугум Запорізького району на кір захворіли 40 учнів і співробітників школи "Інтелект". Вчительку, яка заразила дітей на кір, звільнили з роботи.

Як повідомлялося, захворюваність на кір в Україні за 11 місяців 2017 року зросла у 43 рази.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram