ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МОЗ прокоментувало спалах захворювання на гепатит А в Миколаєві

В Україні епідемії гепатиту А немає.

Незважаючи на спалах захворюваності на вірусний гепатит А (хвороба Боткіна) в Миколаєві та області, де госпіталізували майже півсотні людей, в Україні епідемії цієї хвороби немає. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

"За 11 місяців 2017 року в Україні було зареєстровано 29 спалахів вірусного гепатиту А, показники захворюваності не перевищили середніх багаторічних рівнів. Переважно спалахи були пов'язані з недотриманням заходів профілактики і порушенням протиепідемічного режиму на об'єктах, а також з недотриманням правил особистої гігієни самими хворими ", - йдеться в повідомленні.

У Миколаєві та області на цю мить зафіксували 47 випадків захворювання, з них 6 дітей. Хворих госпіталізовано у Миколаївську обласну інфекційну лікарню та Миколаївську обласну дитячу інфекційну лікарню. Три людини від госпіталізації відмовилися.

За даними медиків, у більшості хворих стан середньої тяжкості, у двох людей, зокрема в однієї дитини - стан важкий. У стаціонарі залишаються 35 осіб. Епідеміологічне розслідування та лабораторні дослідження питної води тривають.

Нагадаємо, щодо спалаху вірусного гепатиту А у Миколаєві відкрили кримінальну справу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram