ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Києві дітям без щеплення від кору заборонили відвідувати школи і садочки

Відповідне оголошення буде попередньо розміщено в навчальних закладах.

У Києві дітям без щеплення від кору заборонили відвідувати школи і садочки
Фото: zn.ua

Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Київської міськадміністрації вирішила, що дітям без щеплення проти кору потрібно заборонити відвідування шкіл і дитячих садків.

Про це йдеться на сайті столичної мерії.

Коли саме заборона набуде чинності, поки що невідомо.

"Перш за все, в дитячих колективах необхідно провести перевірку дітей на наявність у них щеплень проти кору. Діти, у яких немає щеплення або відповідної довідки від лікаря, будуть недопущені до занять у шкільних і дошкільних навчальних закладах усіх форм власності. Звичайно ж, відповідне оголошення буде попередньо розміщене в навчальних закладах", - заявив перший віце-мер Києва Микола Поворозник.

Рішення дозволить скоротити контакти між дітьми в інкубаційний період і зменшити ймовірність захворювання в дитячих колективів. Поворозник підкреслив, що це не карантин, а профілактичний протиепідемічний захід.

Він також закликав батьків подумати про дітей і вакцинувати їх. "Зараз зробити щеплення від кору можна в усіх поліклінічних закладах столиці, які максимально забезпечені вакцинами", - сказав чиновник.

"Органи виконавчої влади, підприємства, установи, організації та навчальні заклади будуть працювати в режимі посилення профілактичних заходів. Керівники установ отримали рекомендації щодо особливого режиму утримання приміщень: дотримання температурного режиму, регулярне перевітрювання приміщень і вологе прибирання із застосуванням дезінфікуючих засобів. Крім того, рекомендується обмежити проведення спортивних і культурних масових заходів", - розповів Поворозник.

З 1 до 10 січня в Києві зафіксували 61 випадок захворювання на кір. З них 49 випадків - серед дітей. Майже всі хворі були не щеплені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram