ГоловнаСуспільствоПодії

Хакери зламали сайт одеського управління юстиції

Більш ніж сотня гігабайтів документів Мін'юсту опинилися у відкритому доступі.

Хакери зламали сайт одеського управління юстиції
Фото: Шон Таунсенд\Facebook

Хакери зламали сервер Головного територіального управління юстиції в Одеській області. Про це повідомив спікер "Українського кіберальянсу" на своїй сторінці у Facebook.

Повідомляється, що атака на сервер здійснювалася через уразливість під назвою FileInclusion. Так, в результаті кібератаки, сотні гігабайт документів Мін'юсту опинилися у відкритому доступі. Всі диски від C до F були доступні для читання і запису.

"Закривати вразливості пізно. Все, що могло статися - вже сталося. Сервер, а можливо і вся мережа управління юстиції в Одеській області, повністю скомпрометовані невідомими хакерами. Можливо, двічі. Можливо, російськими. Його треба негайно вимкнути і провести розслідування. Сайт лагодити марно, я впевнений, що це не єдина вразливість. Єдине, що можна і потрібно зробити - все вимкнути, забекапити в офлайні, відформатувати всі комп'ютери в мережі і побудувати її заново з нуля", - написав кіберактивіст.

Про тимчасове відключення сайту повідомили в Головному управлінні юстиції в Одеській області, однак причин не назвали.

"За підтримки співробітників Управління Служби безпеки України та Причорноморського управління кіберполіції ведеться робота щодо встановлення причин цього інциденту", - йдеться в повідомленні відомства на сторінці у Facebook.

Нагадаємо, раніше в СБУ заявили, що за осінньою хакерською атакою стоїть Росія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram