ГоловнаСуспільствоВійна

ЗСУ прокоментували ситуацію з "Грузинським легіоном"

"Грузинського легіону" ніколи не існувало".

ЗСУ прокоментували ситуацію з "Грузинським легіоном"
Фото: facebook.com/GeorgianNationalLegion

У Збройних Силах України прокоментували скандал, пов'язаний з іноземними бійцями з "Грузинського легіону", який напередодні заявив про вихід з 54-ї окремої механізованої бригади ЗСУ.

"Відокремленого підрозділу під назвою "Грузинський легіон" у складі 54-ї Окремої механізованої бригади ніколи не існувало", - йдеться в заяві ЗСУ, опублікованій на сторінці 54-ї ОМБр у Facebook.

Зокрема, зазначається, що десятки громадян інших держав в 2016 році добровільно уклали контракт на проходження військової служби у ЗСУ, кілька десятків таких військових несуть службу в різних підрозділах 54-ї ОМБр і мають офіційний статус військовослужбовців ЗСУ.

"Зараз один з цих військовослужбовців звільнився з бригади за сімейними обставинами, четверо - звільнені з військової служби з інших причин, інші іноземні громадяни продовжують сумлінно нести службу у складі бригади на передових позиціях сил АТО", - йдеться в заяві.

Вчора у соцмережах було опубліковано заяву військового підрозділу "Грузинський легіон", у якій було сказано про вихід зі складу 54-ї ОМБр.

Нагадаємо, "Грузинський національний легіон" починаючи з 24 лютого 2016 року перебував у складі Збройних сил України, легіон інтегрувався в 25-й батальйон "Київська Русь" 54-ї ОМБр (3-тя рота). В історії України це перший випадок, коли до складу збройних сил офіційно були прийняті іноземці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram