ГоловнаСуспільствоЖиття

Рекомендації фахівців: п'ять важливих кроків під час придбання нового матраца

Ви давно мрієте модернізувати вашу спальню, купивши сучасний матрац з ортопедичною підтримкою? Або старий спальний виріб втратив свої властивості, і потрібна його оперативна заміна? У кожнім разі вам доведеться вирушити у спеціалізований магазин товарів для сну, де ви зіткнетеся з широким асортиментом моделей.

Виробник - на чільному місці

Перший визначальний крок - це вибір виробника. Незважаючи на те, що серед місцевих фабрик також можуть зустрічатися сумлінні компанії, рекомендуємо передусім звертати увагу на продукцію великих брендів, які вже зарекомендували себе, - наприклад, http://spim.ru/shop/matras/askona/. Співпраця з великими компаніями відкриває доступ до широкого діапазону моделей, найсучасніших технологій і матеріалів.

Жорсткість визначає комфорт

Другий крок - вибір жорсткості і здатності матраца адаптуватися під контури вашого тіла. Більшості споживачів середнього віку підходять матраци помірної жорсткості. Занадто жорсткі, як і занадто м'які матраци, можуть у результаті виявитися неприйнятними, спричиняти болі у суглобах і спині. Враховуються особисті побажання, звички, улюблена поза сну. Також слід брати до уваги наявність не тільки класичних односторонніх, а й двосторонніх моделей. Ці матраци підійдуть, якщо ви не до кінця визначилися з жорсткістю, або хочете міняти її за бажанням.

Пружини чи без них?

Третій крок - це вибір моделі з урахуванням її конструктивних особливостей. Необхідно вирішити, який матрац підходить вашим вимогам і умовам експлуатації - з пружинами чи без них. Матраци з пружинами представлені сотнями моделей, які, зі свого боку, також відрізняються конструктивно - кількістю пружин, їх типом, висотою, діаметром витка, формою. На цьому етапі слід точно визначити вагу, яка впливатиме на спальне місце. Для людей з підвищеною вагою радять вибирати спеціальні моделі з посиленими пружинами або великою кількістю пружин. Докладно про пружинні матраци читайте на сторінці http://spim.ru/shop/matras/pruzhinnie_matrasi/.

Що всередині матраца?

Четвертий крок - вибір наповнювача. Багато в чому кінцевий вибір наповнювача диктується вимогами до комфорту і терміну служби, але враховується і бюджет. Недорогими, але практичним наповнювачами вважають пінополіуретан, штучний латекс, холофайбер, бікокос, повсть. Наповнювачі високого цінового сегмента - натуральний латекс, матеріал з ефектом пам'яті, шерсть, шовк. Для елітних природних наповнювачів характерний максимальний термін служби, еталонний рівень комфорту, а також унікальні якості - терморегуляція, природна вентиляція, антибактеріальні властивості і так далі.

Чи потрібен наматрацник?

П'ятий крок - це вибір захисного чохла або наматрацника. Є опціональним придбанням, але може значно спростити догляд за спальним аксесуаром. У продажу є звичайні знімні чохли для прання, а також наматрацники, що захищають поверхню матраца від забруднень і вологи.

Отримати вичерпну інформацію про матраци всіх популярних виробників, а також придбати товари для сну на вигідних умовах ви можете на сторінці найбільшого профільного магазину: http://spim.ru/shop/matras/.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram