ГоловнаСуспільствоВійна

У мережі показали український ракетний комплекс "Грім-2"

Цей комплекс зможе вражати цілі на відстані до 300 км.

Оперативно-тактичний ракетний комплекс "Грім-2" станом на початок 2018 року пройшов випробування двигуна ракет, передає Український мілітарний портал.

Зазначається, що на цю мить ОТРК, мобільна пускова установка якого передбачає транспортування і запуск двох ракет типу "земля-земля", готовий до перших польових випробувань.

Цей комплекс зможе вражати цілі на відстані до 300 км, що відповідає параметрам Режиму контролю за ракетними технологіями.

Оперативно-тактичний ракетний комплекс "Грім" розробляється для ураження одиночних і групових стаціонарних цілей на відстані від 50 до 280 км. Бойовий блок одноступеневої балістичної ракети проектується масою 480 кг. Бойова частина могла бути виконана за моноблоковою або касетною схемою. Моноблокова схема використовує осколково-фугасну або проникальну осколково-фугасну ампулу.

Бортова система управління ракети інерціальна, комплектується системами навігації та наведення різного типу (радіолокаційними, оптико-електронними).

Нагадаємо, в грудні в Одеській області пройшли фінальні випробування ракетного комплексу "Вільха". Незабаром система повинна надійти на озброєння української армії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram