ГоловнаСуспільствоВійна

Наступний обмін полоненими повинен бути реалізований швидко, - посольство Німеччини

Німеччина й надалі буде докладати зусиль для мирного вирішення конфлікту.

Наступний обмін полоненими повинен бути реалізований швидко, - посольство Німеччини
Фото: Макс Левин

Німеччина буде й надалі докладати зусиль для мирного вирішення конфлікту на Донбасі, а новий обмін утримуваними особами з окремими районами Донецької та Луганської областей повинен бути реалізований швидко.

Про це заявив постійний заступник посла Німеччини в Україні Вольфганг Біндзайль, передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляється, 29 грудня Біндзайль у Мар'їнці зустрівся з чоловіком, який повернувся з полону, родичами звільнених з табору полонених, а також з дружиною затриманого, який продовжує перебувати в ОРДЛО.

"Під час зустрічі обговорювали важке становище сімей. Крім того, порушувалося питання перспектив обміну особами, які ще перебувають у полоні, а також ролі Федерального уряду в Мінському процесі і "нормандському форматі", - повідомляє посольство.

Біндзайль запевнив співрозмовників у тому, що уряд Німеччини і надалі буде докладати зусиль для мирного вирішення конфлікту.

"Водночас обмін полоненими належить до першочергових заходів, які повинні бути швидко реалізовані", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, 27 грудня на Донбасі відбувся обмін полоненими за формулою "237 на 74". Новий обмін полоненими обговорять 10 січня на зустрічі Контактної групи у Мінську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram