ГоловнаСуспільствоВійна

Порошенко для обміну полоненими помилує жінку, що скоїла злочин проти України, - Геращенко

Президент "поставив завдання, щоб між першою і другою хвилею звільнення заручників був дуже короткий термін".

Порошенко для обміну полоненими помилує жінку, що скоїла злочин проти України, - Геращенко
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко найближчим часом помилує ще одну засуджену, щоб продовжити роботу над звільненням українських заручників на Донбасі.

Про це на погоджувальній раді голів фракцій і керівників комітетів заявила перша віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко, передає Цензор.НЕТ.

За її словами, президент "поставив завдання, щоб між першою і другою хвилею звільнення заручників був дуже короткий термін".

"Найближчим часом, президент України прийняв рішення, він помилує одну громадянку, громадянку К., яка скоїла доволі тяжкий злочин проти держави Україна. Під час цього злочину вона сама себе поранила і залишилася ампутантом. У неї маленька дитина. Президент піде на такий гуманітарний жест заради того, щоб далі продовжити питання звільнення українців, українських військових", - заявила Геращенко.

Вона також подякувала депутатам за те, що голосування за законопроект про деокупацію відкладено до проведення обміну полоненими.

Нагадуємо, 27 грудня пройшов обмін заручниками між Україною і підтримуваними Росією бойовиками "ДНР" і "ЛНР". Спочатку планувалося, що Україна віддасть 306 осіб в обмін на 74, але за фактом обмін відбувся 233 на 73, оскільки багато сепаратистів не захотіли в ОРДЛО. Переговори з приводу наступного етапу обміну заручниками почнуться після 18 січня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram