ГоловнаСуспільствоПодії

Біля офісу СКМ пройшла акція проти формули Роттердам+

Перформанс організували члени партії "Альтернатива".

Біля київського офісу холдингу СКМ у середу пройшла акція-перформанс проти підвищення цін на вугілля за формулою Роттердам+.

Представники партії "Альтернатива" організували перформанс, під час якої палили "гроші" в "топці ДТЕК", над якою гріла руки людина в масці Петра Порошенка. Таким чином організатори хочуть показати, що, на їхню думку, вугільну формулу було введено для заробляння грошей Ахметовим і Порошенком.

"Це стало результатом тісної співпраці Ріната Леонідовича та Петра Олексійовича, які, власне, і гріють руки на цьому. Ми всі знаємо, що НКРЕ за квотою Петра Порошенко очолив пан Вовк, який в минулому був менеджером "Рошен" і який виконує будь-які побажання Петра Олексійовича, котрий, своєю чергою, погодив їх з Ахметовим", - заявив представник партії Денис Каплунов.

Нагадаємо, НКРЕКП наприкінці квітня 2016 року почала застосування нового порядку формування прогнозної оптової ринкової ціни (ОРЦ) на електроенергію, затвердивши її на другий-четвертий квартали 2016 року. Порядок передбачає визначення ціни вугілля за формулою "вартість у порту Роттердам (API2) плюс вартість доставки до України".

Тобто за формулою "Роттердам+" вугілля українських виробників купується за ціною палива в нідерландському порту Роттердам (південноафриканський або американське вугілля, транспортований морем до порту). При цьому до ціни додали ще й уявну вартість перевезення з Роттердама в Україну і перевалку такого вугілля в порту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram