ГоловнаПолітика

Правозахисники відправили в Кремль посилку зі звітами про порушення прав людини в Криму

Акція пройшла в приміщенні Головпоштамту Києва.

Українські правозахисники у вівторок відправили посилку в Кремль, куди вклали пакет звітів про порушення прав людини в анексованому Криму.

"Ці звіти ми готували впродовж чотирьох років. У них є відомості про насильницькі зникнення, тортури, арешти. Перераховувати можна довго, адже за цей час здійснено безліч порушень", - цитує видання "Крим.Реалії" Тамілу Ташеву, координатора правозахисної організації "КримSOS".

В акції також узяли участь представники Кримської правозахисної групи, організації Human Rights Watch.

У посилку, відправлену Путіну, вклали енциклопедію порушень прав людини в Криму, звіти про насильницькі зникнення, расову дискримінацію на півострові, інформацію про звинувачення проти українського активіста Володимира Балуха, затриманих на півострові "українських диверсантів".

Нагадаємо, Управління Верховного комісара Організації Об'єднаних Націй (УВКПЛ ООН) визнало, що з 2014 року, коли Крим був окупований Росією, там сильно погіршилася ситуація в галузі прав людини.

У доповіді наголошено, що Росія поширила дію своїх законів на Крим, порушуючи міжнародне гуманітарне право, а в багатьох випадках ці закони були застосовані довільно.

Можливості громадянського суспільства в плані критики й інформаційно-пропагандистської діяльності значно звузилися. Зокрема, було закрито низку засобів масової інформації, що непропорційно сильно торкнулося кримськотатарської і української громад, їхнього права на інформацію і на збереження своєї культури та ідентичності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram