ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві академіка медичних наук пограбували на 15 млн гривень (оновлено)

У поліції факт пограбування підтверджують.

У Києві академіка медичних наук пограбували на 15 млн гривень (оновлено)
Юрий Фещенко
Фото: ifp.kiev.ua

У Голосіївському районі Києва 25 грудня відбувся розбійний напад.

Як пише "Обозреватель", близько 22:00 в приватний будинок академіка Національної академії медичних наук, директора одного з національних інститутів проникли невідомі в масках-балаклавах.

Вони зв'язали 68-річного господаря оселі та його 66-річну дружину та, погрожуючи холодною зброєю, зажадали віддати гроші.

"Здобиччю злочинців стала велика сума в гривнях, євро та доларах США. Всього близько 15 мільйонів у гривневому еквіваленті. На все про все бандитам знадобилося півгодини", - пише видання.

У поліції факт пограбування 68-річного киянина підтвердили. Як повідомляють у фейсбуці столичних правоохоронців, зловмисники проникли в приміщення і, погрожуючи фізичним насильством подружжю, забрали гроші та цінності. Суми украденого не названо.

Порушено кримінальне провадження за ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Правопорушникам загрожує до п'ятнадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Оновлення. Видання ТСН дізналося, що йдеться про директора Національного інституту фтизіатрії і пульмонології Юрія Фещенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram