ГоловнаСуспільствоВійна

У Росії анонсували обмін полоненими до 25 грудня

Остаточні списки повинні затвердити 20 грудня.

У Росії анонсували обмін полоненими до 25 грудня
Архив
Фото: EPA/UPG

Обмін полоненими з "ДНР" і "ЛНР" повинен відбутися до 25 грудня, пише російська газета "Известия" з посиланням на два джерела в мінській контактній групі і двох співрозмовників у російських дипломатичних колах.

За інформацією видання, остаточні списки будуть затверджені 20 грудня - цього дня пройде останнє у 2017 році засідання контактної групи в Мінську. Йдеться про 74 українців і 306 сепаратистів.

За повідомленнями співрозмовників видання, Україна серйозно налаштована вирішити питання обміну полоненими до зазначеної дати.

Нагадаємо, в Мінську домовляються про обмін полоненими з "ДНР" і "ЛНР" у два етапи. На першому етапі "ДНР" і "ЛНР" повинні відпустити 74 українських полонених, а Україна - 306 сепаратистів. Це повинно відбутися до новорічних і різдвяних свят. На другому етапі Україна повинна звільнити 80 осіб, а "ДНР" і "ЛНР" - 20 полонених.

Після чергового засідання ТКГ 5 грудня сторони не змогли узгодити точну дату обміну. Проте на попередньому засіданні було домовлено провести обмін полоненими до новорічних свят.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram