ГоловнаСуспільствоЖиття

В Одесі заарештували третього учасника сутичок у Міськсаду

Ігоря Бею (Різуна) підозрюють у завданні тілесних ушкоджень начальнику обласної поліції Дмитру Головіну.

В Одесі 27 листопада суд ухвалив рішення взяти під варту ще одного з учасників масової акції протесту в Міському саду, яка відбулася 18 листопада.

Про це повідомив глава Національної поліції України Сергій Князєв.

"Сьогодні в Одесі суд узяв під варту ще одного з учасників немирної акції. Йому обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту на 54 доби", - написав Князєв у фейсбуці.

За його словами, зараз перед Нацполіцією стоїть завдання забезпечити реабілітацію 23 поліцейських, які отримали травми (переломи, струс головного мозку, опіки очей та дихальних шляхів) в результаті сутички з протестувальниками.

Фото: Думская

Як повідомляє Цензор.НЕТ, соратника Сергія Стерненка Ігоря Бею (Ріуна) підозрюють у завданні тілесних ушкоджень начальнику обласної поліції Дмитру Головіну.

Активіст не заперечує, що кинув у натовп балончик з фарбою, але стверджує, що не цілився в Головіна. Тим часом правоохоронці наполягають, що Різун діяв умисно. Йому інкримінують діяння, передбачене частиною 1 ст. 294 КК України - "активна участь у масових заворушеннях".

У матеріалах справи є довідка про травми, отримані генералом поліції. У нього рвана рана голови та струс мозку. Також начальник ГУНП заявив, що активіст Стерненко завдав йому удару ногою в коліно.

Різуна хотіли взяти на поруки відразу четверо громадянин - нардеп Юрій Левченко, депутат міськради Ольга Квасницька, екоактивіст Владислав Балинський і громадський діяч Сергій Гуцалюк, проте суд вирішив, що надійніше буде відправити його під домашній арешт.

Нагадаємо, 18 листопада в Одесі під час протестної акції проти будівництва багатоповерхівки біля Літнього театру в Міськсаду відбулися бійки з правоохоронцями. За даними Нацполіції, травми отримали понад 20 правоохоронців.

За звинуваченням "у масових заворушеннях" 18 листопада у Літньому театрі, який є частиною історичного ареалу Міського саду, двох активістів заарештували на 60 діб. Голову одеського відділення "Правого сектору" Сергія Стерненка - з правом на внесення застави 600 тис. гривень, Дем'яна Ганула - без права на заставу.

Суд у справі Ігоря Різуна, якого також звинувачують за статтею 294 Кримінального кодексу України про організацію масових заворушень, призначили на 27 листопада.

Напередодні в Одесі на підтримку затриманих активістів запалили багаття під прокуратурою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram