ГоловнаСуспільствоВійна

Клименко: В окупованому Луганську поширюють листівки із закликами об'єднатися з "ДНР"

Наступним кроком, на думку Клименка, буде тиражування таких закликів у сепаратистських ЗМІ.

Клименко: В окупованому Луганську поширюють листівки із закликами об'єднатися з "ДНР"
Юрий Клименко
Фото: informator.media

В окупованому Луганську поширюють листівки із закликами до об'єднання з "ДНР" в єдину республіку. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив заступник голови Луганської військово-цивільної адміністрації Юрій Клименко.

"Людей потихеньку готують до такого об'єднання. Наступним кроком буде поширення таких закликів у ЗМІ на окупованих територіях", - вважає Клименко.

Він переконаний, що від цього Росія буде мати вигоду, оскільки зараз на територіях "ДНР" і "ЛНР" дуже відрізняються погляди на майбутнє так званих "республік".

"На окупованій території Луганщини не виключають об'єднання з Україною, тоді як у Донецькій області - категорично проти цього", - зазначив Клименко

Якщо таке об'єднання відбудеться, це буде грубим порушенням мінських угод, формат переговорів доведеться змінювати, зазначає заступник голови ВЦА.

Нагадаємо, ситуація в Луганську загострилася з 21 листопада, коли з'явилася інформація про спробу силового перевороту і втечу ватажка "ЛНР" Ігоря Плотницького в Росію, а в Краснодонському районі кордон України перетнула колона російської техніки, виявлена в центрі Луганська.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram