ГоловнаСуспільствоЖиття

Завод шампанських вин "Новий Світ" в окупованому Криму продають за $25,5 млн

Приватизація заводу стане першою великою операцією з реалізації державного майна України в анексованому Криму.

Завод шампанських вин "Новий Світ" в окупованому Криму продають за $25,5 млн
Фото: nsvet-crimea.ru

Окупаційна влада анексованого Росією Криму виставила на продаж одне з найстаріших виноробних підприємств України АТ "Завод шампанських вин "Новий Світ". Це випливає з матеріалів, опублікованих на російському сайті для розміщення інформації про проведення торгів.

Його початкова ціна, згідно з повідомленням, становить 1,496 млрд. рублів, що приблизно дорівнює 25,5 млн доларів. До цього лоту, йдеться в документі, входять дев'ять земельних ділянок загальною площею 93 536 кв. м. Загальна площа будинків, що розташовані на них, становить 58 963,7 кв. м.

"Відсоток продаваних акцій в статутному капіталі АТ - 100%", - йдеться в повідомленні.

Підсумки торгів підіб'ють 20 грудня в Сімферополі. Заявки на участь у конкурсі приймаються до 13 грудня.

Виноробне підприємство "Новий Світ" засноване у 1878 році князем Левом Голіциним. У 1896 році ігристе вино з цього заводу подавали під час коронації імператора Миколи II. За чотири роки, у 1900 році, вино "Нового Світу" отримало гран-прі на Всесвітній виставці в Парижі.

Після анексії Криму Росія "націоналізувала" завод "Новий Світ", який перебував у державній власності України. У випадку "приватизації" підприємства, продаж заводу стане першою великою операцією з реалізації державного майна України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram