ГоловнаСуспільствоВійна

Двох бойовиків з Донбасу засудили до 10 і 8 років в'язниці

Ще один отримав заочний вирок. 

Суди засудили двох двох бойовиків незаконних збройних формувань на Донбасі  до 10 і 8 років позбавлення волі.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

Один з терористів - двічі судимий мешканець Перевальська Луганської області. Після звільнення з в'язниці 2014 року він приєднався до незаконних збройних формувань, працював у "комендатурі" й охороняв "штаб" бандформування "Привид" в Алчевську, пройшов підготовку під керівництвом російського інструктора. У лютому 2015 року за вказівкою ватажків його направили в Дебальцеве воювати проти сил АТО. Співробітники СБУ затримали його 2016 року в Рубіжному, де він переховувався від правосуддя.

Другий засуджений, мешканець Лисичанська, перебуваючи в складі незаконного збройного формування, залучався до спорудження блокпостів бойовиків і брав безпосередню участь у бойових діях проти сил АТО. У травні 2017 року спецслужби затримали його біля лінії розмежування.

Суд визнав цих бойовиків винними за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу і призначив покарання у вигляді 10 і 8 років позбавлення волі відповідно.

Крім того, за матеріалами СБУ Слов'янський суд Донецької області ухвалив вирок мешканцю Одеської області. 2014 року колишній депутат однієї із сільрад Комінтернівського району Одеської області виїхав до Донецька і приєднався до "ДНР". Після проходження підготовки в одному з таборів бойовиків він взяв активну участь у збройному протистоянні силам АТО. У зв'язку з тим, що бойовик перебуває на тимчасово окупованій території і продовжує воювати проти сил АТО, він засуджений заочно до 10 років в'язниці.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram