ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики мінімізували кількість обстрілів на Донбасі

Разом з тим окупанти вдаються до провокацій.

Бойовики мінімізували кількість обстрілів на Донбасі
Фото: Макс Левин

Протягом дня російсько-окупаційні угруповання мінімізували кількість обстрілів позицій української армії на Донбасі. Водночас повністю режим тиші зберігався тільки на Луганському напрямку, повідомляє прес-центр штабу АТО у вечірньому зведенні.

Уночі на Донецькому напрямку ворог не застосовував зброю, однак удень бойовики з різних видів гранатометів, великокаліберних кулеметів обстріляли позиції ЗСУ в районі Пісків і Авдіївської промзони.

На Приморському напрямку окупанти близько полудня відкривали вогонь з автоматичних гранатометів і стрілецької зброї по укріпленнях сил АТО неподалік Водяного. Українські бійці вогнем на ураження припинили активність супротивника.

"Також варто додати, що сьогодні проросійські найманці вкотре вдалися до цинічної брехні. Російські представники в Спільному центрі координації та контролю припинення вогню звинуватили українських військових в обстрілі з важкого озброєння ворожих позицій поблизу Донецька, Жабйого, Мінерального, Яковлівки і деяких інших населених пунктів", - йдеться в повідомленні.

Прес-центр штабу АТО підкреслює, що військовослужбовці сил АТО суворо дотримуються мирних домовленостей і першими ніколи вогонь у бік ворога не відкривають. Водночас ЗСУ залишають за собою право на адекватну відповідь ворогові в разі агресивних або наступальних дій протиборчої сторони.

Зазначають, що з початку доби вогонь у бік противника українські військові відкривали вогонь лише один раз поблизу Водяного. Усі звинувачення в обстрілі в штабі АТО розглядають як провокації, спрямовані, перш за все, на ескалацію конфлікту.

Як повідомляли, минула доба в зоні АТО минула без втрат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram