ГоловнаСуспільствоВійна

Росія у День Незалежності України відправила на Донбас 68-й гумконвой

56 вантажівок перетнули кордон вранці.

Росія у День Незалежності України відправила на Донбас 68-й гумконвой
Фото: mchs.gov.ru

МНС Росії має намір відправити на окупований Донбас чергову партію "гуманітарної допомоги".

Про це повідомляється на сайті російського відомства.

68-й так званий гуманітарний конвой повинен відправитися 24 серпня - на День Незалежності України.

"Колона принесе жителям Донбасу близько 750 тонн гуманітарної допомоги. В складі вантажу - дитячі продуктові набори, медикаменти, медичне майно, навчальна література для підготовки до нового навчального року", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що завтра автомобілі покинуть Донський рятувальний центр МНС Росії і вирушать в Донецьку і Луганську області.

Оновлення. На сайті Державної прикордонної служби України повідомляється, що російсько-український кордон незаконно перетнули 56 вантажівок. Українській міжвідомчій групі вдалося провести лише візуальне спостереження без виконання контрольних функцій. Вантаж переміщувався в закритих коробках, тому переконатися в тому, що їх вміст відповідає заявленому, не вдалося.

Автомобілі пройшли двома колонами через російські прикордонпункти "Матвіїв Курган" і "Донецьк". Завантаженість машин становила близько 55%.

Нагадаємо, Росія відправляє на Донбас "гумконвої" з серпня 2014 року.

Всі гумконвої перетнули кордон України незаконно - за весь час російська сторона жодного разу не допустила до їх оформлення та перевірки українських прикордонників і митників і, що найважливіше, представників Міжнародного комітету Червоного Хреста. Крім того, за даними української влади, під виглядом "гумконвою" в Україну ввозять зброю і техніку для бойовиків. Після їх відправки на Донбасі різко зростає кількість обстрілів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram