ГоловнаСуспільствоВійна

Росія відправила на Донбас 67-й гумконвой

У МНС Росії стверджують, що у складі вантажу - дитячі продуктові набори, медикаменти, будматеріали і література.

Росія відправила на Донбас 67-й гумконвой
Фото: mchs.gov.ru

МНС Росії відправило на окупований Донбас 67-му партію "гуманітарної допомоги".

Про це повідомляють на сайті російського відомства.

Зазначають, що автомобілі везуть понад 600 тонн гуманітарних вантажів.

"У складі вантажу - дитячі продуктові набори, медикаменти, будівельні матеріали, художня і навчальна література для підготовки до нового навчального року... Також до складу колони входять медики і технічний персонал, готові за потреби надати в дорозі своєчасну допомогу водіям і співробітникам, які супроводжують вантаж", - стверджують у МНС РФ.

Колона пройде до пунктів пропуску "Донецьк" і "Матвєєв Курган", а потім до двох пунктів призначення - у Луганську та Донецьку області.

Нагадаємо, Росія направляє на Донбас "гумконвої" із серпня 2014 року. За цей час в Україну в'їхало близько 5 тис. вантажівок.

Усі гумконвої перетнули кордон України незаконно - за весь час російська сторона жодного разу не допустила до їх оформлення і перевірки українських прикордонників і митників і, що найважливіше, представників Міжнародного комітету Червоного Хреста. Крім того, за даними української влади, під виглядом "гумконвою" в Україну ввозять зброю та техніку для бойовиків. Після їх відправлення на Донбасі різко зростає кількість обстрілів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram