ГоловнаСуспільствоЖиття

Повне сонячне затемнення спостерігали жителі США

Те, як місяць повністю закрив собою сонце, було видно в 14 штатах.

Жителі Землі 21 серпня побачили сонячне затемнення. Сполучені Штати Америки - єдина країна, в якій його можна було спостерігати вперше з 1918 року. Те, як місяць повністю закрив собою сонце, було видно в 14 штатах.

Приватні фази затемнення було видно в Північній Америці, а також частково в Західній Європі, Південній Америці та на крайньому північному сході Азії, а також на Чукотці, півночі Камчатського краю Росії і низці островів Північного Льодовитого океану.

Всього затемнення тривало 1 годину 33 хвилини.

Національне аерокосмічне агентство США (NASA ) провело відеотрансляцію цього природного явища. Для цього NASA використовувало 11 космічних апаратів, 3 літаки та 50 аеростатів. У NASA наголосили, що спостереження за затемненням дозволяє заміряти гравітаційну взаємодію Землі і Місяця і точно виміряти орбіту останнього.

Наступне повне сонячне затемнення на території США буде 8 квітня 2024 року. Воно охопить територію від Техасу до штату Мен. В Україні повне затемнення можна буде спостерігати 21 червня 2020 року.

Сонячні затемнення трапляються орієнтовно кожні півтора року, наступне очікується 2 липня 2019 року. Його можна буде спостерігати над південною частиною Тихого океану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram