ГоловнаСуспільствоВійна

Оголошення "Малоросії" - ще один аргумент для прийняття закону про деокупацію Донбасу, - Турчинов

"Доля "Малоросії-17" буде аналогічною "Новоросії-14" або будь-якій інший "Дебілоросії".

Оголошення "Малоросії" - ще один аргумент для прийняття закону про деокупацію Донбасу, - Турчинов
Фото: СНБО

Заява ватажків бойовиків про створення "Малоросії" - це ще один доказ агресивних планів російського президента Володимира Путіна і його маніакального небажання вирішувати питання на сході України мирним шляхом.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов.

"Ці збочені марення, написані у Кремлі й озвучені перебраними блазнями на кшталт Олександра Захарченка, свідчать про бажання московських "стратегів" знову відновити просування військової агресії на захід, втягуючи в криваві жорна нові регіони України", - зазначив секретар РНБО.

На думку Турчинова, ці "неадекватні і провокаційні" заяви бойовиків - ще один аргумент на користь ухвалення Закону "Про особливості державної політики щодо відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованою територією Донецької і Луганської областей" і прискорення звільнення сходу країни від російських окупантів і підконтрольних їм сепаратистів.

"Доля кремлівського плану "Малоросія-17" буде аналогічною "Новоросії-14" чи будь-якій іншій "Дебілоросії" путінського формату", - підкреслив Турчинов.

Нагадаємо, ватажок "ДНР" Захарченко заявив, що "ДНР" і "ЛНР" створюють "державу Малоросія" зі столицею в Донецьку й "історико-культурним центром" у Києві. Пізніше представники "ЛНР" заявили, що не брали участі в засіданні і спростували заяви ватажка "ДНР".

Навесні 2014 року "ДНР" і "ЛНР" заявляли про об'єднання в "Новоросію", проте незабаром передумали інтегруватися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram