ГоловнаПолітика

РНБО відклала розгляд законопроекту про деокупацію Донбасу

Турчинов розраховує, що документ буде внесений у Раду у вересні.

РНБО відклала розгляд законопроекту про деокупацію Донбасу
Фото: president.gov.ua

Рада національної безпеки і оборони відклала розгляд законопроекту про відновлення суверенітету на Донбасі у зв'язку з необхідністю проведення додаткових консультацій.

Про це повідомив заступник голови фракції "Народний фронт" у Верховній Раді, голова парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський.

"Розгляд проекту закону відклали. Він вимагає додаткових консультацій, - сказав він.

Секретар РНБО Олександр Турчинов розраховує, що законопроект буде зареєстрований у Раді на початку вересня після проведення консультацій з міжнародними партнерами, зокрема з "нормандського формату" (Україна, Німеччина, Франція і Росія), США і НАТО.

"Закон готовий. Але є доручення президента, яке реалізовано на засіданні РНБО щодо проведення консультацій з нашими стратегічними партнерами. Насамперед, це стосується держав учасників "нормандського формату", США і партнерів по НАТО щодо змісту цього закону... Я сподіваюся, що після відповідних консультацій на початку вересня закон буде внесений у Верховну Раду", - сказав Турчинов.

Нагадаємо, Турчинов заявив, що в Україні потрібно завершити АТО і перейти до нового формату захисту країни від гібридної війни з РФ.

Президент Порошенко, зі свого боку, пояснив, що було розроблено законопроект про реінтеграцію Донбасу, який передбачає низку заходів щодо повернення окупованих територій і визначає їх правовий статус.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram