ГоловнаСуспільствоЖиття

Після перевірки відсторонено 25 керівників підприємств "Укроборонпрому", - Порошенко

Правоохоронці запобігли розкраданню понад 600 млн гривень.

Після перевірки відсторонено 25 керівників підприємств "Укроборонпрому", - Порошенко
Фото: Сергей Нужненко

За результатами перевірок підприємств державного концерну "Укроборонпром" відсторонено від виконання обов'язків 25 керівників.

Про це заявив президент Петро Порошенко на брифінгу на Львівському бронетанковому заводі, передає "Інтерфакс-Україна".

"Хочу повідомити, що за результатами перевірок відсторонено 25 керівників державних підприємств. Я просив би заохотити керівництво внутрішньої безпеки ("Укроборонпрому", - ред.) за моїм дорученням", - сказав президент.

Порошенко подякував за виконану роботу і принципову позицію співробітникам Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Національного антикорупційного бюро та Генеральної прокуратури.

За словами президента, завдяки роботі служби безпеки "Укроборонпрому" вдалося запобігти розкраданню 631 млн грн на підприємствах оборонної промисловості.

"Відкрито 41 кримінальне провадження за матеріалами служби безпеки. Значна кількість перебувають у судах. Випереджаючи розкрадання 631млн грн", - сказав Порошенко.

"Ніколи і ні в кого не буде "парасольки", якщо він корупціонер, і це повною мірою стосується діючого керівництва заводу. Два місяці працювали правоохоронні органи, саме сьогодні проводять відповідні процесуальні дії", - заявив президент, коментуючи затримання осіб, причетних до махінацій із закупівлями двигунів для танків ДП "ЛБЗ".

"Ми і далі будемо демонструвати рішучість у боротьбі з корупцією. Кримінальні провадження щодо присвоєння, розкрадання майна, зловживання службовим становищем отримають мою абсолютно рішучу реакцію", - запевнив Порошенко.

Нагадаємо, раніше НАБУ затримало директора Львівського бронетанкового заводу Романа Тимківа і його заступника Олега Ткаченка. Всього було затримано п'ятьох осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram