ГоловнаСуспільствоВійна

Єврокомісія направить 50 млн євро допомоги для жителів прифронтового Донбасу

ЄС продовжить фінансову підтримку України.

Єврокомісія направить 50 млн євро допомоги для жителів прифронтового Донбасу
Фото: energynews.com.ua

Європейська Комісія виділила 50 млн євро допомоги для жителів території поблизу лінії розмежування на Донбасі.

Про це повідомив заступник голови Єврокомісії з фінансової стабільності та фінансових послуг Валдіс Домбровскіс, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Зовсім нещодавно ми ухвалили рішення про надання Україні додаткових 200 млн євро, з яких 50 млн євро будуть спрямовані на території біля лінії розмежування", - сказав Домбровскіс.

За його словами, ЄС продовжить фінансову підтримку України, зокрема в рамках програми макрофінансової допомоги, але також має намір використовувати інші форми.

"Ми повинні далі продовжувати наше співробітництво з Україною, продовжувати надавати нашу підтримку, також докладати зусилля для мирного врегулювання конфлікту і робити все можливе в допомозі Україні для збереження її суверенітету і територіальної цілісності. Ми також повинні зробити все можливе для підтримки громадян, які проживають на цій території і в наданні гуманітарної допомоги, і в допомозі, спрямованій на відновлення", - додав Домбровскіс.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Володимир Гройсман запропонував Євросоюзу прийняти нову програму фінансової підтримки України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram