ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ затримала двох контрабандистів з 43 пістолетами

Під час обшуків було виявлено ще 300 одиниць різної зброї.

СБУ затримала двох контрабандистів з 43 пістолетами
Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки викрила в Харківській області великий канал контрабанди вогнепальної зброї.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

До складу угруповання входили громадяни України, а також громадяни кількох країн Європи й особи з подвійним громадянством. Вони незаконно ввозили бойові пістолети відомих іноземних виробників, маскуючи їх під пістолети для відстрілу патронів "Флобера" калібру 4 мм, не заборонених до перевезення через державний кордон.

Фото: ssu.gov.ua

В Україні контрабандну зброю реалізовували через інтернет.

Співробітники спецслужби затримали двох контрабандистів під час спроби незаконного ввезення 43 пістолетів марок "Glock", "Beretta", "Colt", "Browning", "CZ", "Astra", "Bersa".

Фото: ssu.gov.ua

Під час обшуків було вилучено ще близько 300 одиниць пістолетів, автоматів і кулеметів іноземного та вітчизняного виробництва, комплектуючих до вогнепальної зброї, знаряддя для її переробки, банківські картки.

Придатність вилученої зброї до стрільби бойовими патронами визначать експерти.

Фото: ssu.gov.ua

Відкрито кримінальне провадження за ст. 201 КК (контрабанда вогнепальної зброї) і ст. 263 (незаконне поводження з вогнепальною зброєю). У СБУ зазначили, що перший етап спецоперації з перекриття контрабандного каналу стрілецької зброї в Україні було проведено в березні.

Нагадаємо, в березні СБУ перекрила потужний канал контрабанди вогнепальної зброї та боєприпасів в Україні. Як з'ясувалося, троє чоловіків - жителі Києва та Харківської області - замовляли комплектуючі до стрілецької зброї в країнах Західної Європи і США, самі їх збирали і продавали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram