ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція затримала одного з нападників на учасників Маршу рівності в Києві

Двох постраждалих відправили до лікарні.

Поліція затримала одного з нападників на учасників Маршу рівності в Києві
Фото: Пресс-служба полиции

Поліцейські затримали одного з нападників на учасників Маршу рівності в Києві.

Про це повідомила речник столичної поліції Оксана Блищик у Фейсбуці.

"Інцидент стався на Контрактовій площі через три години після завершення заходу: постраждалим надають медичну допомогу, а їхнього кривдника доставили до Подільського управління поліції. Інших нападників розшукують", - написала вона.

Попередньо встановлено, що група невідомих підбігли до чоловіків, бризнули одному в обличчя газовим балончиком, а іншому завдали тілесних ушкоджень.

Одного з нападників - киянина 1995 року народження - поліцейські затримали і доставили до Подільського управління поліції. З ним спілкуються оперативники і слідчі. У нього вилучили балаклаву, ніж, газовий балончик і капу.

"Постраждалим, 1980 та 1984 року народження, викликали "швидку", співробітники якої надали їм медичну допомогу та доставили до лікарні. Подія належним чином зареєстрована, вирішується питання про відкриття кримінального провадження. Спільників нападника шукають", - додала речник поліції.

Крім того, в поліції повідомили, що шістьох затриманих під час спроби прорвати кордон правоохоронців вже відпустили. Про це повідомляє телеканал "112 Україна".

"Відпустили шостого затриманого. Група підтримки теж пішла. Затриманий - член "Правого сектора". За його словами, тільки в райвідділі йому сказали, що затримали за те, що кидав у поліцейських невідомі предмети. Поліція склала протоколи, ніхто із затриманих їх не підписував. Суд обере запобіжний захід через кілька днів", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні в Києві пройшов "Марш рівності КиївПрайд-2017". За першими оцінками, на захід зібралося близько 2,5 тисяч осіб. Серед них помічені посол Канади Роман Ващук, посол Великобританії Джудіт Гоф, перший заступник міністра економіки Максим Нефьодов.

Учасники маршу зібралися на вулиці Володимирській перед Будинком вчителя. Хода рухається в бік станції метро "Льва Толстого", де розташована її кінцева точка. Оскільки Володимирську біля університету Шевченка перекрили націоналісти, хода пішла в обхід - по бульвару Шевченка і Терещенківської.

Поліцейські затримали шістьох супротивників маршу, які намагалися прорвати кордон правоохоронців. Під час затримання двоє поліцейських отримали легкі травми.

Після Маршу кілька людей напали на громадянина Ізраїлю - учасника Маршу - та намагалися зірвати з нього символіку ЛГБТ. У конфлікт втрутилася поліція.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram