ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція затримала шістьох осіб під час Маршу рівності, зокрема депутата Київради (оновлено)

Затриманим навряд чи буде загрожувати відповідальність

Поліція затримала шістьох осіб під час Маршу рівності, зокрема депутата Київради (оновлено)
Фото: Макс Требухов

У Києві під час Маршу рівності співробітники поліції затримали шістьох осіб.

Про це повідомляється на сайті столичної поліції.

"Шістьох осіб, які намагалися прорвати кордон поліції, доставлять до поліцейської дільниці, щоб з'ясувати їхні дані і надати правову кваліфікацію їхнім діям", - йдеться в повідомленні.

Також затримали депутата Київської міської ради від ВО "Свобода" Володимира Назаренка.

Начальник київської поліції Андрій Крищенко заявив, що затриманим навряд чи буде загрожувати відповідальність.

"Були деякі сутички з поліцейськими, коли розводили супротивників і осіб, які брали участь у КиївПрайді. І була непокора поліції. Доставили в (Шевченківське, ред.) райуправління. Але суттєвих правопорушень і опору не було", - сказав він.

Нагадаємо, сьогодні в Києві пройшов "Марш рівності Київпрайд-2017". За першими оцінками, на захід зібралося близько 2,5 тисяч осіб. Серед них помічені посол Канади Роман Ващук, посол Великобританії Джудіт Гоф, перший заступник міністра економіки Максим Нефьодов.

Учасники маршу зібралися на вулиці Володимирській перед Будинком вчителя. Хода рухається в бік станції метро "Льва Толстого", де розташована її кінцева точка. Оскільки Володимирську біля університету Шевченка перекрили націоналісти, хода пішла в обхід - по бульвару Шевченка і Терещенківської.

У 2016 році "КиївПрайд" відбувся 12 червня. У ньому, за даними поліції, взяли участь близько 1,5 тис. осіб. Учасники акції за 20 хвилин пройшли від центрального корпусу Національного університету ім. Т. Шевченка до площі Льва Толстого. Правопорядок охороняли 5,5 тис. поліцейських і 1,2 тис. бійців Національної гвардії. За хуліганство і порушення громадського порядку було затримано 57 супротивників маршу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram