ГоловнаСуспільствоПодії

Біля станції метро "Льва Толстого" напали на іноземця з символікою ЛГБТ

У конфлікт втрутилася поліція. Обійшлося без затримань.

Біля станції метро "Льва Толстого" напали на іноземця з символікою ЛГБТ
Фото: facebook.com/katrusya.lisunova

У неділю в Києві неподалік станції метро "Площа Льва Толстого" невідомі напали на учасника "Маршу рівності".

Про це повідомляє речник поліції Києва Оксана Блищик у Фейсбуці.

"Щодо інциденту в ресторані швидкого харчування біля ст. м "Площа Льва Толстого": у чоловіка на руці браслет з символікою ЛГБТ, який намагалися зірвати. Виник конфлікт, втрутилася поліція. Постраждалих і затриманих немає. На місці працювала СОГ", - написала вона.

Журналістка Катерина Лісунова, яка стала свідком події, розповіла, що інцидент стався в ресторані Mcdonald's біля метро.

"Просто зараз, радикали напали на громадянина Ізраїлю, учасника параду! В McDonalds - на м. Льва Толстого. З рукоприкладством і агресивними вигуками! Ситуація дійсно небезпечна - мені, і колезі з Associated Press за зйомку відверто погрожували. Фактично, щоб злити матеріал, нам довелося по-тихому перейти в інший заклад", - написала вона.

Фото: facebook.com/katrusya.lisunova

Поліція закрила ресторан на вхід і вихід, щоб розібратися з ситуацією.

Фото: facebook.com/katrusya.lisunova

Нагадаємо, сьогодні в Києві пройшов "Марш рівності КиївПрайд-2017". За першими оцінками, на захід зібралося близько 2,5 тисяч осіб. Серед них помічені посол Канади Роман Ващук, посол Великобританії Джудіт Гоф, перший заступник міністра економіки Максим Нефьодов.

Учасники маршу зібралися на вулиці Володимирській перед Будинком вчителя. Хода рухається в бік станції метро "Льва Толстого", де розташована її кінцева точка. Оскільки Володимирську біля університету Шевченка перекрили націоналісти, хода пішла в обхід - по бульвару Шевченка і Терещенківської.

Поліцейські затримали шістьох супротивників маршу, які намагалися прорвати кордон правоохоронців. Під час затримання двоє поліцейських отримали легкі травми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram