ГоловнаСуспільствоВійна

За добу в зоні АТО загинули двоє військових, п'ятеро поранені

Бойовики 53 рази обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі.

За добу в зоні АТО загинули двоє військових, п'ятеро поранені
Фото: Макс Левин

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі загинули двоє військовослужбовців, п'ятеро отримали поранення.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

Відзначається, що обстановка в зоні бойових дій залишається складною, з частковими ознаками погіршення на окремих напрямках.

За минулу добу зафіксовано 53 обстріли з боку бойовиків, майже половина з яких - на Приморському напрямку. Бойовики 25 разів обстріляли позиції військових, зокрема, зі 120 мм мінометів неодноразово били по укріпленнях ЗСУ в районі Чермалика. Із західних окраїн окупованого Донецька терористи з мінометів калібру 82 мм били по Мар'їнці. Під час одного з таких обстрілів, близько 17:00, кілька мін потрапили у житловий квартал, в результаті двоє мирних жителів були поранені.

В районі Водяного, Гнутового, Талаківки, Павлополя, Богданівки і Новотроїцького бойовики неодноразово вели вогонь з гранатометів і стрілецької зброї різного калібру. Біля Богданівки також активно стріляв ворожий снайпер.

Єврокомісар Ган з\'їздив у зруйноване війною Широкине

На Донецькому напрямку ситуація знову ускладнилася. Було неспокійно в південному і східному передмісті Авдіївки, де неодноразово обстрілювали позиції військових зі 120- і 82-мм мінометів. З мінометів калібру 120 мм та гранатометів бойовики обстрілювали Піски, з великокаліберних кулеметів - Опитне. З околиць окупованої Горлівки терористи з гранатометів різних модифікацій і озброєння БМП обстрілювали Зайцеве і Майорськ.

На Луганському напрямку зафіксовано 14 випадків застосування зброї, більшість - в темний час доби. Під ворожими обстрілами опинилися укріплення ЗСУ в районі Новоолександрівки, Новозванівки, Кримського і Станиці Луганської, де бойовики використовували гранатомети і стрілецьку зброю. Крім того, біля Кримського терористи відкривали вогонь з озброєння БМП, а біля станції Донець - з 82-мм мінометів.

Нагадаємо, 31 травня керівництво ЗСУ віддало розпорядження командирам усіх рівнів про заборону використання всіх видів озброєння і боєприпасів в період з 00:00 год. 1 червня 2017 року до 00:00 год. 2 червня. Припинити вогонь повинні були і бойовики. Однак, вже в перший день перемир'я терористи 9 разів порушили режим припинення вогню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram