ГоловнаСуспільствоВійна

З початку дня на Донбасі один боєць АТО загинув, троє поранені

На Приморському напрямку ситуація найбільш напружена.

З початку дня на Донбасі один боєць АТО загинув, троє поранені
Фото: Макс Левин

З початку доби бойовики 15 разів відкривали вогонь по позиціях військових у зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі, в результаті один боєць загинув, троє отримали поранення.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

На Приморському напрямку ситуація найбільш напружена - тут зафіксовано найбільше обстрілів. Протягом дня бандити чотири рази відкривали вогонь зі 120-мм мінометів по позиціях ЗСУ в районі Чермалика. Тут, а також біля Новотроїцького, вели вогонь з гранатометів. На північ, неподалік Мар'їнки, бойовики двічі обстрілювали оборонні укріплення сил АТО з мінометів калібру 82 мм.

"Близько 17:00 під час обстрілу позицій військових в районі цього населеного пункту під вогонь противника потрапили житлові квартали. Одна з мін калібру 82 мм потрапила в житловий будинок на вулиці Прокоф'єва, в результаті чого 20-річна дівчина і 71-річний чоловік отримали осколкові поранення. Обидва постраждалих доставлені в лікарню Курахового. Їхній стан лікарі характеризують як задовільний", - зазначили в штабі.

На Донецькому напрямку ситуація відносно стабільна. У першій половині з великокаліберних кулеметів терористи обстріляли позиції військових в районі Зайцевого і Опитного.

На Луганському напрямку з гранатометів і стрілецької зброї бойовики вели вогонь по опорних пунктах сил АТО поблизу Новозванівки і Кримського, позиції біля Новоолександрівки обстріляли із зенітної установки.

Нагадаємо, бійці 93-ї окремої гвардійської механізованої бригади просунулися вперед на відстань близько 1,5 ближче до Бахмутської траси, де обладнали нові позиції. Звільнена територія, згідно з Мінськими угодами, закріплена за Україною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram