ГоловнаСуспільствоЖиття

Інспекційна група США відвідає зону АТО і Крим

Спостерігачі працюватимуть в Україні з 4 по 12 червня.

Інспекційна група США відвідає зону АТО і Крим

Інспекційна група США 4-12 червня відвідає військові підрозділи в районі проведення антитерористичної операції на Донбасі і територію анексованого Криму.

Про це повідомляється на сайті Міністерства оборони.

"Інспекційна група США, у складі 7 спостерігачів, з 4 по 12 червня буде проводити в Україні інспекцію згідно з розділом 10 "Регіональні заходи" Віденського документа 2011 року про заходи зміцнення довіри і безпеки (ВД-2011)", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що до складу групи також увійшли представники Грузії, Данії та Канади.

"Інспекційна група прибуває на запрошення української сторони з метою моніторингу військово-політичної ситуації в центральному та південно-східному регіонах України, а також для спостереження за діяльністю Збройних сил та інших силових структур з подальшим інформуванням держав-учасниць Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ)", - зазначили в Міноборони.

У відомстві підкреслили, що намір відвідати Крим "є свідченням невизнання США анексії Криму Росією і підтвердженням підтримки суверенітету та територіальної цілісності України в межах кордонів, які визнані міжнародним співтовариством".

Нагадаємо, Єврокомісар Йоганнес Ган, посол Євросоюзу в Україні Хьюг Мінгареллі і голова групи підтримки України в Єврокомісії Пітер Вагнер у п'ятницю відвідали зруйноване війною Широкине.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram