ГоловнаСуспільствоЖиття

Киянин отримав 4 роки в'язниці за контрабанду старовинних предметів

Цінності передано на зберігання в Рівненський краєзнавчий музей.

Киянин отримав 4 роки в'язниці за контрабанду старовинних предметів
Фото: pro.gov.ua

Суд у Рівненській області засудив 36-річного жителя Києва, який намагався незаконно перевезти через державний кордон предмети старовини часів VII ст. до н.е.

Про це повідомляють на сайті обласної прокуратури.

Дії чоловіка кваліфіковано за ч.2 ст.15, ч.1 ст.201 Кримінального кодексу України (контрабанда культурних цінностей).

Як з'ясувалося, частину старовинних предметів чоловік спробував переправити до Великобританії і Північної Ірландії в посилці, в яку він помістив старовинні жіночі прикраси (персні, сережки), обереги-амулети, ґудзики, натільні хрестики, сережку до кінської збруї, голки, наконечники до стріл та ін.

Ще частину цінностей (у тому числі 120 монет часів Римської імперії і старовинний меч XIV-XV ст.) зловмисник намагався вивезти автобусом у Білорусь. Він заховав незадекларований багаж серед особистих речей і намагався перетнути держкордон, оминаючи митний контроль на посту "Нові Яриловичі" в Чернігівській області.

Фото: pro.gov.ua
Цінності вилучено та передано на зберігання в Рівненський краєзнавчий музей.

Суд визнав чоловіка винним і призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на чотири роки. Однак з урахуванням того, що підсудний визнав свою провину і щиро розкаявся, до нього була застосована ст. 75 КК України і він був звільнений від відбування покарання з випробувальним терміном три роки. Також засуджений повинен сплатити витрати на залучення експертів на суму понад 11 тис. грн.

Нагадаємо, раніше в Чернігівській області затримали "чорного археолога" з прикрасами часів Київської Русі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram