ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ зловила підприємця-втікача, який привласнив 15 млн гривень

За документами фірма ділка двічі зробила одну і ту ж роботу.

СБУ зловила підприємця-втікача, який привласнив 15 млн гривень
Фото: ssu.gov.ua

Співробітники Служби безпеки України затримали в Хмельницькому черкаського підприємця, який чотири роки перебував у міжнародному розшуку за привласнення майже 15 мільйонів гривень державних коштів.

Як наголошується на сайті спецслужби, в 2011 році будівельна компанія з Черкас уклала договір на демонтаж старих будівельних приміщень і споруд одного з державних підприємств вугільної промисловості. Роботи були виконані в повному обсязі, і підприємці отримали кошти, виділені з держбюджету України.

"Однак в 2013 році комерсанти, вступивши в змову з керівництвом державного підприємства, реалізували злочинну аферу з присвоєння державних коштів. Уклавши договір на проведення тих же демонтажних робіт, ділки подали фіктивні документи до Міністерства енергетики та вугільної промисловості України та отримали майже 15 мільйонів гривень", - сказано в повідомленні.

Організатор злочинної оборудки переховувався від слідства і його оголосили в міжнародний розшук.

19 травня під час проведення спецоперації правоохоронці затримали зловмисника в Хмельницькому. Йому повідомлено про підозру і обрано запобіжний захід - цілодобовий домашній арешт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram