ГоловнаСуспільствоВійна

Держприкордонслужба завершує облаштування "Стіни" на кордоні з РФ у Харківській області

Роботи тривають у Сумській і Луганській областях.

Держприкордонслужба завершує облаштування "Стіни" на кордоні з РФ у Харківській області
Фото: www.facebook.com/yatsenyuk.arseniy

Держприкордонслужба завершує роботи зі створення захисних споруд на кордоні з Російською Федерацією в Харківській області, роботи тривають у Сумській і Луганській областях.

Про це повідомив голова ДПСУ Віктор Назаренко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"На сьогоднішній день ми завершуємо всі планові заходи в Харківській області, вже почали роботи в Сумській і Луганській областях", - розповів він.

Назаренко нагадав, що в 2015 році урядом було затверджено відповідний план облаштування кордону, він розрахований на три роки.

"З середини 2015 року та до сьогоднішнього дня ми облаштували понад 273 км протитранспортних ровів, 47 км контрольно-слідових смуг, 83 км загороджувального паркану, 153 км прокатних доріг", - зазначив голова ДПСУ.

На поточний рік бюджетом передбачено 200 млн грн на цю програму, що становить всього 17% від запланованого.

"На сьогоднішній день ми отримали близько 30 млн і використовуємо ці кошти для цього проекту. У 2015 році було виділено 400 млн, а це всього 40% від запланованого. З цим і пов'язуємо не надто швидке просування цього проекту. Але він все одно потрібен, ми його будемо реалізовувати", - додав Назаренко.

Він також наголосив, що на вже облаштованих ділянках порушення кордону зведено до нуля, що підтверджує ефективність цього проекту.

Нагадаємо, про початок реалізації масштабного проекту "Стіна", який передбачає інженерне облаштування більш ніж 3 тис. км українсько-російського кордону, Арсеній Яценюк, будучи прем'єр-міністром, оголосив в 2014 році. Серед завдань проекту - зупинити нелегальну міграцію, контрабанду, проникнення диверсійних груп і переміщення зброї та радіоактивних матеріалів.

Реалізація проекту повинна була зайняти чотири роки (2015-2018).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram