ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики обстріляли представників Червоного Хреста на Донбасі

Кілька кулеметних черг відбулися в безпосередній близькості від людей і автомобілів місії.

Бойовики обстріляли представників Червоного Хреста на Донбасі
Фото: www.facebook.com/BlokPetraPoroshenka

Бойовики на Донбасі 18 травня обстріляли представників Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) під час проведення гуманітарної акції.

Про це заявила українська сторона Спільного центру координації та контролю (СЦКК), повідомляє прес-центр штабу АТО.

"18 травня 2017 року під час планової роздачі продуктових і гігієнічних наборів у населеному пункті Доломітне на території, непідконтрольній уряду України, проросійськими найманцями були обстріляні співробітники Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Кілька кулеметних черг відбулися в безпосередній близькості від людей і автомобілів місії. На щастя, ніхто не постраждав", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що вивчення обставин і журналів обліку порушень режиму припинення вогню показало, що обстріл представників Червоного Хреста відбувся саме з боку бойовиків і вівся він з території самопроголошеної "Донецької народної республіки".

Українська сторона СЦКК вважає, що кулеметний обстріл місця роздачі гуманітарної допомоги здійснено бойовиками з метою дискредитації Збройних Сил, поширення паніки і страху серед місцевого населення і представників Червоного Хреста.

Як повідомлялося, на початку травня Червоний Хрест направив 8,6 тонн медикаментів в ОРДЛО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram