ГоловнаСуспільствоПодії

У Кіровоградській області поліція інсценувала вибух автомобіля заради викриття кілерів

Працівника одного з держорганів "замовив" підсудний, що міститься в СІЗО.

У Кіровоградській області поліція інсценувала вибух автомобіля і поранення потерпілого, щоб викрити організатора замовного вбивства. Громадянин, за загибель якого заплатили, залишив місце події живим і неушкодженим, інформує сектор комунікації поліції ГУНП в області.

"Інформацію про підготовку до скоєння вбивства отримали оперативники. Перевіривши її, поліцейські інсценували скоєння тяжкого злочину - "вибух" автомобіля і поранення потерпілого. Громадянин, загибель якого особи пропонували "купити" за гроші, покинув місце події живим і неушкодженим, і головною умовою документування їхніх злочинних дій і далі була повна конспірація", - йдеться в повідомленні.

За попередніми даними, організатором злочину виступив 32-річний громадянин, який зараз утримується в одному з спецустанов як підсудний. За допомогою свого знайомого, який перебуває на свободі, чоловік намагався за грошову винагороду позбавити життя 36-річного працівника одного з державних органів, з яким мав неприязні стосунки.

Чутки про резонансний злочин почали поширюватися серед городян. Коли у замовників не залишилося сумніву щодо виконаної вбивцями "роботи", працівники поліції і прокуратури із залученням спецпідрозділу поліції "КОРД" провели спецоперацію із затримання осіб відразу після передачі грошових коштів за замовний злочин як "розрахунок".

У поліції повідомили, що під час обшуків за місцем проживання одного з чоловіків правоохоронці  виявили вилучені пристрої, схожі на гранати Ф-1 і РГД. Деталі події з'ясовуються.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 14 Кримінального кодексу "Приготування до злочину" і ст. 348 КК "Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця". За такі дії законом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі від 9 до 15 років або довічне ув'язнення.

Як повідомлялося, в кінці грудня в Києві поліція затримала іноземця, який за 5 тисяч доларів замовив вбивство свого конкурента з бізнесу. Спіймати замовника вдалося завдяки інсценуванню вбивства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram