ГоловнаСуспільствоЖиття

Житель Генічеська отримав 5 років в'язниці за мітинг проти мобілізації

Коваленка затримали в залі суду і закували в наручники.

Житель Генічеська отримав 5 років в'язниці за мітинг проти мобілізації
Фото: vizit.ks.ua

У понеділок, 15 травня, районний суд Генічеська засудив місцевого жителя Едуарда Коваленка до п'яти років в'язниці за мітинг проти мобілізації 27 січня 2015 року.

Про це повідомляє місцевий сайт "Новий візит".

Коваленка звинувачували за ст. 114-1 КК України (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України й інших військових формувань).

Виступаючи перед присутніми на мітингу, Коваленко висунув ультиматум: в разі продовження мобілізації вони перекриють дороги, захоплять військкомат, міліцію й інші органи влади. Після цього проти Коваленка порушили кримінальне провадження.

Незважаючи на заклики на антиукраїнських і сепаратистських ресурсах підтримати Коваленка, ніхто на засідання не прийшов. Суд відбувся в присутності сторін процесу, журналістів і двох сусідів обвинуваченого, які принесли йому речі.

Суддя зачитала вирок, в якому лідера фейкової партії "СПАС" визнано винуватим у скоєнні кримінального правопорушення і покарано позбавленням волі на 5 років. Саме такий термін просив представник прокуратури, хоча максимальне покарання за цією статтею - вісім років.

Коваленка затримали в залі суду, на нього вдягнули наручники.

Нагадаємо, раніше суд заарештував організатора мітингу за "Рівненську народну республіку".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram