ГоловнаСуспільствоВійна

Мати політв'язня Кольченка вперше відвідала його в російській в'язниці

Консула до українця досі не пускають.

Мати політв'язня Кольченка вперше відвідала його в російській в'язниці
Фото: www.radiosvoboda.org/Антон Наумлюк

Мати українського політв'язня Олександра Кольченка, засудженого російським Північно-Кавказьким окружним військовим судом до 10 років в'язниці, вперше відвідала сина в колонії.

Про це повідомила правозахисниця Яна Гончарова в Фейсбуці.

Вона зазначила, що поїздка в колонію стала можлива за підтримки українського письменника Сергія Жадана.

За словами Гончарової, побачення було тривалим. Правозахисниця також зазначила, що Кольченко вже адаптувався і майже не хворіє.

"Посилене харчування, на якому він був кілька місяців (як він казав - це якась додаткова кількість грам масла і молоко) йому не допомогло - все такий же худий і дефіцит ваги є", - написала вона.

Гончарова розповіла, що Кольченко отримує листи, але вони проходять цензуру. Консула до Кольченка досі не пускають.

Нагадаємо, в серпні 2015 російський суд засудив українського режисера Олега Сенцова і активіста Олександра Кольченка до 20 і 10 років в'язниці відповідно за звинуваченням у нібито створенні терористичного угруповання і плануванні теракту.

У Росії заявляли, що Сенцов і Кольченко "автоматично "стали громадянами цієї країни після анексії Криму. Пізніше політв'язнів все-таки визнали українцями. Вони передали документи для екстрадиції в Україну ще навесні. У лютому РФ повторно відмовила Україні у видачі Сенцова і Кольченка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram