ГоловнаСуспільствоВійна

На Донбасі почався процес верифікації полонених

Число заручників збільшилося до 128 людей.

На Донбасі почався процес верифікації полонених
Фото: londonru.com

На Донбасі почався процес верифікації полонених, узгоджений підгрупою гуманітарної Тристоронньої контактної групи в Мінську.

Про це повідомила представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко у Фейсбуці.

"Сьогодні нарешті почалася верифікація заяв осіб, які вчинили злочини проти України, але яких у рамках законодавства не можна помилувати заради звільнення наших заручників, при цьому ці особи не хочуть повертатися на окуповані території", - написала вона.

Геращенко зазначила, що йдеться про декілька сотень громадян, тому цей моніторинг займе певний час.

"Дуже вірю і хочу зробити все для того, щоб ця верифікація наблизила нас, нарешті, до дня визволення заручників. Чотири місяці ми в гуманітарній групі в Мінську домовлялися про залучення міжнародних організацій до процесу верифікації. Сьогодні цей процес почався за участю офісу Омбудсмена, СБУ і в координації ОБСЄ", - написала Геращенко.

"На жаль, кількість заручників на окупованих територіях збільшується, за рахунок цивільних осіб, яких затримують і яким висувають надумані звинувачення в шпигунстві, диверсіях, терактах... На сьогодні заручників уже 128, у четвер стало відомо про ще одного незаконно утримуваного українця. Заради звільнення ВСІХ готові до компромісів", - додала вона.

Нагадаємо, верифікація списків заручників мала стартувати ще 18 квітня, однак тоді представники бойовиків зірвали її.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram