ГоловнаСуспільствоВійна

Волонтерське "військове таксі" заробило в Дніпрі 20,6 тис. грн

Гроші підуть на купівлю джипа для розвідбату.

Волонтерське "військове таксі" заробило в Дніпрі 20,6 тис. грн
Фото: предоставлено волонтерами

Під час акції "Військове таксі" (#wartaxi) в Дніпрі, яка пройшла кілька днів тому, волонтери разом з екіпажами сервісу Uklon отримали 67 замовлень від дніпрян і "заробили" 20 636 грн.

Ці кошти підуть на купівлю джипа для бійців 74-го окремого батальйону розвідки, який дислокується в Черкаському (Дніпропетровська область), повідомляють на сторінці фонду "Повернись живим".

Під час виконання замовлень неабиякі "таксисти" розповідали пасажирам про ситуацію на фронті і проблеми з колісною технікою зокрема.

"У цій акції важлива не тільки матеріальний бік, за три дні ми зможемо зібрати кошти для придбання позашляховика. Важливий і моральний аспект акції. Кожен із пасажирів може особисто поспілкуватися з ветеранами і волонтерами, поставити запитання про цю війну і почути важливі відповіді", - пояснює засновник фонду "Повернись живим" Віталій Дейнега.

Оскільки отриманої від замовлень у Дніпрі суми недостатньо для придбання автомобіля, фонд продовжить збір коштів на неї.

"Упродовж цього і наступного тижня ми продовжимо збір коштів. Тому позашляховик у розвідників у будь-якому разі буде. У нас уже є 25% необхідної суми, решту зберемо і докладемо", - констатував Дейнега.

Ініціатори акції зазначають, що вже в планах проведення такого заходу в Одесі. Очікують, що одесити зможуть проїхатися в "військовому таксі" в червні цього року.

Нагадаємо, акція #wartaxi проходить у партнерстві фонду "Повернись живим" з сервісом таксі Uklon у містах, де є його представництва.

Нагадаємо, у вересні 2016 року "військове таксі" заробило 55,4 тис. гривень у Києві, в жовтні - 47,2 тис. гривень у Львові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram