ГоловнаСуспільствоЖиття

Кримчанин готовий вчинити акт самоспалення, якщо влада відбере земельну ділянку

Ленур Усманов був активним учасником так званої "кримської весни".

Кримчанин готовий вчинити акт самоспалення, якщо влада відбере земельну ділянку
Фото: ru.krymr.com

Кримський активіст Ленур Усманов готовий вчинити акт самоспалення на Красній площі в Москві, якщо російська влада півострова відбере в нього земельну ділянку.

Про це інформує Крим.Реалії.

"Якщо мене позбавлять землі, то я заявляю, що зроблю публічний акт самоспалення на Красній площі. Це буде мій останній акт уже на захист тих громадських діячів, кого влада захоче також затикати, як мене!", - заявив Усманов.

Активіст розповів, що його почали викликати до суду з питання вилучення земельної ділянки як нібито незаконно отриманої. Ділянка перебуває в Балаклаві урочище Аязма, це дачно-будівельний кооператив "Дружба-9". У кримчанина є всі документи на нього. Усманов вважає, що неправомірні дії влади Севастополя спрямовані на нього як помста за незалежну активну громадянську позицію, за жорстку критику влади.

Ленур Усманов повідомив, що був активним учасником так званої "кримської весни".

"Ніколи не думав, що за підтримку Росії мене російська влада тепер хоче позбавити всього. У разі якщо не зможу відстояти своє право на землю, то, мабуть, доведеться вчинити акт самоспалення через відсутність повноцінної можливості відстояти своє право на землю. Для мене позбутися землі - значить втратити Батьківщину", - зазначив активіст.

Як повідомляється, рішенням підконтрольного Кремлю Балаклавського суду винесено рішення про вилучення ділянок кооперативу "Дружба-9" на користь Севастополя. Це рішення винесено нібито через підробку документів при оформленні паперів на кооператив.

У вересні під час знесення кафе "Хоттабич" на Приморському пляжі в Ялті господар закладу Олександр Стрекалін вчинив акт самоспалення, виражаючи протест проти знесення будівлі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram