ГоловнаСуспільствоВійна

У зоні АТО офіцер з вогнепальної зброї поранив бійця (оновлено)

Група військовослужбовців у стані алкогольного сп'яніння відмовилася виконувати наказ командира.

У зоні АТО офіцер з вогнепальної зброї поранив бійця (оновлено)
Архив

У розташуванні одного з підрозділів, що входять до складу сил Антитерористичної операції, група військовослужбовців в стані алкогольного сп'яніння відмовилася виконувати наказ командира і вела себе агресивно, в результаті чого той змушений був застосувати зброю.

Про це інформує прес-центр штабу АТО.

"Реагуючи на ситуацію, командир підрозділу зробивши три попереджувальні постріли в повітря, а згодом попереджувальні постріли в землю, здійснив постріл по ногах агресивного нетверезого військовослужбовця", - йдеться в повідомленні.

П'яного дебошира доставили в лікарню Бахмута, де надали необхідну медичну допомогу. Лікарі встановили його діагноз - вогнепальне кульове поранення нижньої третини правої гомілки нижньої стопи.

"Тоді ж лікарі медичної установи засвідчили, що під час поранення потерпілий перебував у стані алкогольного сп'яніння, в його крові було виявлено 1,29 проміле алкоголю", - відзначили в штабі.

Обставини події з'ясовуються. На місці працюють представники військової комендатури Бахмута і поліцейські.

Оновлення. У штабі АТО не розголошують подробиці сьогоднішньої стрілянини, яку відкрив офіцер в сторону п'яних військових, до кінця розслідування, щоб не вплинути на хід слідства.

Про це заявив спікер прес-центру штабу АТО Ярослав Чепурний, повідомляє "112 Україна".

За його словами, загрози життю пораненого військового немає.

"Хочу наголосити на тому, що збереження статутного порядку, дотримання військової дисципліни - це ті обов'язки, які покладені на будь-якого командира підрозділу, який виконує завдання у ЗСУ. З огляду на ситуацію, командир має право діяти досить рішуче в тій обстановці, яка склалася", - заявив Чепурний.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram