ГоловнаСуспільствоЖиття

У Харкові "Нацкорпус" замурував піноблоками відділення Сбербанку

Активісти відновили безстрокову акцію проти російських банків.

У Харкові "Нацкорпус" замурував піноблоками відділення Сбербанку
Фото: Олег Ширяев / Facebook

Представники організації "Національний корпус" у Харкові заблокували відділення Сбербанку і замурували вхід до фінустанови піноблоками.

Про це повідомив один із засновників громадської організації "Східний корпус" Олег Ширяєв у Фейсбуці.

"Третій рік йде війна, третій рік поспіль гинуть наші хлопці. Ми не дамо агресору жодного шансу заробляти на нашому горі. Тому банки з російським капіталом, що функціонують на нашій території, повинні піти. Я розумію, що це неможливо зробити в один момент, але ми маємо час і натхнення - тому акція наша безстрокова і триватиме, поки останній російський банк не закриє свої двері", - написав Ширяєв.

Нагадаємо, попередня акція "Нацкорпусу" торкнулася п'яти офісів Сбербанку в низці міст, у тому числі в столиці України, де вітрина центрального відділення була закрита бетонною стіною. Блокування банків було припинено, коли Міжнародний валютний фонд вивчав питання виділення Україні четвертого траншу.

16 березня Україна ввела санкції терміном на 1 рік стосовно ПАТ "Сбербанк", ПАТ "ВіЕс Банк", ПАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк" (Промінвестбанк), ПАТ "ВТБ Банк", ПАТ "БМ Банк" через їх приналежність російській державі. Санкції передбачають обмеження на виведення капіталу за межі країни на користь пов'язаних осіб.

19 березня заступник голови НБУ Катерина Рожкова заявила, що всі українські банки, які належать Росії, виставлені на продаж.

7 квітня російський Сбербанк офіційно заявив про відхід з українського ринку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram