ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО нарахував 18 обстрілів від початку дня, про втрати не повідомляють

Бойовики стріляли зі 120-міліметрових мінометів у районі Новотроїцького.

Штаб АТО нарахував 18 обстрілів від початку дня, про втрати не повідомляють
Фото: Макс Левин

Бойовики "ДНР" і "ЛНР" від початку дня 18 разів обстріляли позиції Збройних Сил України на Донбасі. Про це йдеться у вечірньому зведенні штабу АТО.

Противник не застосовував важкого озброєння, крім Новотроїцького, по якому стріляли з мінометів калібру 120 мм і гранатометів. Також із гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів стріляли по позиціях у районі Водяного. Біля Широкиного, Гнутового і Талаківки вогонь вівся зі стрілецької зброї. По опорних пунктах під Новогригорівкою стріляли з озброєння БМП.

На Донецькому напрямку бойовики стріляли з гранатометів і великокаліберних кулеметів по Авдіївці, з гранатометів різних систем - по Луганському та Зайцевому.

На Луганському напрямку з великокаліберних кулеметів противник вів вогонь по позиціях поруч із Новотошківкою, а з гранатометів обстріляв Кримське.

Про втрати серед українських військових не повідомляють.

Нагадаємо, що 8 квітня на Донбасі було поранено чотирьох військових, 7 квітня - п'ятьох.

29 березня в Мінську під час засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з мирного врегулювання ситуації на Донбасі було досягнуто домовленості про припинення вогню на Донбасі з 1 квітня і про розведення сил біля Станиці Луганської з 6 квітня. Президент Петро Порошенко доручив силам АТО припинити вогонь з 1 квітня, але вже через кілька днів він визнав, що перемир'я як такого немає. Він звинуватив у цьому Росію і підтримуваних нею бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram