ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики підтвердили місцезнаходження 50 заручників, - Геращенко

Сепаратисти вимагають від України передати їм понад 600 осіб.

Бойовики підтвердили місцезнаходження 50 заручників, - Геращенко
Фото: Facebook/Iryna Gerashchenko

Уповноважений президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко заявила, що лідери бойовиків "ДНР"-"ЛНР" підтверджують місцезнаходження 50 заручників.

Про це вона повідомила під час Київського безпекового форуму.

"Я визначу кілька ключових проблем, з якими Україна стикається в питанні звільнення заручників. Перше, ми працюємо зі списками Служби безпеки. На сьогодні у цьому списку 121 заручник - це цивільні та військові. На жаль, представники ОРДЛО підтверджують лише близько 50 осіб з цього списку. Ми знаємо місцезнаходження 70 осіб і нам необхідно домогтися підтвердження місцезнаходження всіх, кого ми знаємо", - сказала Геращенко.

Вона також повідомила, що від України вимагають передати понад 600 осіб, серед яких є десятки тих, хто не має жодного стосунку до конфлікту на Донбасі.

Зокрема, понад 50 з них скоїли тяжкі злочини і не потрапляють під амністію. Також серед них є ті, які не хочуть повертатися на окуповані території з різних причин. Тому, за її словами, все це сильно гальмує прогрес звільнення полонених.

Нагадаємо, в п'ятницю, 6 квітня, у Мінську зустрілися дипломатичні радники лідерів України, Німеччини, Франції і Росії. Учасники зустрічі засудили зрив перемир'я і закликали Росію розблокувати процес звільнення заручників напередодні Великодніх свят.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram