ГоловнаСуспільствоВійна

Двоє військових поранені у зоні АТО в п'ятницю

Бойовики 17 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі.

Двоє військових поранені у зоні АТО в п'ятницю
Фото: Макс Левин

Незважаючи на домовленості про припинення вогню, бойовики не припиняють обстрілювати позиції українських військовослужбовців у зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі. Так, з початку доби зафіксовано 17 обстрілів, поранення отримали двоє бійців АТО.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці. На Донецькому напрямку по позиціях в районі Верхньоторецького терористи стріляли з мінометів калібру 82 мм і великокаліберних кулеметів. По опорних пунктах поблизу Авдіївки - вели вогонь з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів, а по позиціях в районі Пісків - із протитанкових гранатометів.

На Маріупольському напрямку з протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів бойовики вели вогонь по позиціях ЗСУ в районі Водяного. З кулеметів великого калібру терористи обстрілювали бійців АТО під Новогригорівкою і Чермаликом, зі стрілецької зброї стріляли по Новотроїцькому.

На Луганському напрямку з автоматичних гранатометів бойовики обстріляли опорні пункти військових в районі Катеринівки, а з великокаліберних кулеметів - поблизу Кримського.

"Незважаючи на збройні провокації з боку ворога, українські військовослужбовці суворо дотримували режим тиші і вогонь у відповідь не відкривали", - зазначають у штабі.

Нагадаємо, сьогодні в Мінську зустрілися дипломатичні радники лідерів України, Німеччини, Франції та Росії. Згідно з офіційною версією, поданою на сайті президента України, українська, німецька та французька сторони засудили порушення підтримуваними Росією бойовиками режиму припинення вогню. Однак, за словами міністра закордонних справ Павла Клімкіна, зустріч не дала бажаного результату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram