ГоловнаСуспільствоВійна

П'ятьох військових було поранено у вівторок на Донбасі

Кількість обстрілів зросла до 54.

У вівторок, 4 квітня, кількість обстрілів на Донбасі з боку підтримуваних Росією бойовиків "ДНР" і "ЛНР" збільшилася до 54. У результаті бойових дій було поранено п'ятьох українських військових.

Про це йдеться в ранковому зведенні штабу АТО.

Найактивніше бойовики діяли на півдні Донецької області. З мінометів калібру 82 мм обстрілювали українські позиції біля Красногорівки і Широкиного. З гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів - опорні пункти в районі Павлополя і Водяного. Позиції під Мар'їнкою обстрілювали з гранатометів, а в районі Гнутового стріляли з кулеметів. З озброєння БМП бойовики били по позиціях морпіхів у районі Водяного і Широкиного. Поблизу Новотроїцького діяв снайпер.

Крім того, у вівторок біля Мар'їнки відбулася бойова сутичка з диверсійно-розвідувальною групою бойовиків. Сталося це, коли їхня група намагалася наблизитися до українських позицій. Військові вирішили відкрити вогонь, після чого бойовики відступили.

На Донецькому напрямку з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї бойовики стріляли в Авдіївці. З гранатометів - по опорних пунктах поблизу Луганського, Опитного, Пісків і Невельського. З великокаліберних кулеметів відкривався вогонь у бік Збройних Сил України під Кам'янкою, Опитним, Верхньоторецьким, біля Шахти Бутівка і Пісків. У районі Опитного і Троїцького активізувалися снайпери бойовиків.

На Луганському напрямку було найменше обстрілів. Тут зі станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї бойовики стріляли по опорних пунктах поблизу Кримського, а зі стрілецької зброї - по Лобачевому.

Нагадаємо, що 3 квітня на Донбасі було 48 обстрілів, двоє загиблих і п'ятеро поранених.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram