ГоловнаСуспільствоПодії

Літня жінка постраждала в результаті вибухів у Балаклії

Число постраждалих збільшилося до двох.

Літня жінка постраждала в результаті вибухів у Балаклії
Фото: dsns.gov.ua

Число постраждалих у результаті пожежі на артилерійських складах поблизу міста Балаклія Харківської області збільшилося до двох.

Про це повідомив заступник начальника управління охорони здоров'я Харківської ОДА Галина Сіроштан, передає "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні була доставлена в Балаклійську центральну райлікарню жінка віком 78 років, яку знайшли під час проведення подворових і поквартирних обходів. Зараз їй надають ургентну медичну допомогу в Балаклійській ЦРЛ, і я сподіваюся, що найближчим часом її доставлять в обласну клінічну лікарню" , - зазначила вона.

У постраждалої діагностували забій головного мозку, а також травми ноги і руки.

Що стосується другої потерпілої, місцевої жительки, яка в четвер із пораненням скроневої ділянки голови була доставлена в обласну лікарню, то її стан здоров'я оцінюють як задовільний.

"Учора її прооперували, її стан задовільний. Будемо сподіватися, що перебіг її хвороби буде позитивним", - додала Сіроштан.

У Держслужбі з надзвичайних ситуацій повідомили, що вживають усіх необхідних заходів для запобігання НС у довколишніх населених пунктах - місто відключили від газопостачання, призупинено роботу 29 потенційно небезпечних об'єктів, 13 АЗС і інших об'єктів; тимчасово припинено рух поїздів; автомобільний транспорт направлений в об'їзд зони надзвичайної ситуації, а також закрито повітряний простір у радіусі 40 км.

Нагадаємо, вночі 23 березня в Балаклії на території найбільшого в Україні військового складу Міноборони виникла пожежа з подальшою детонацією танкових і артилерійських снарядів 125 і 152 мм. За даними військової прокуратури, причиною пожежі стала диверсія - на склади з допомогою безпілотника скинули запалювальні пристрої.

Загальна площа арсеналу - 368 га, на складах зберігаються 125 тис. тонн боєприпасів. Пожежею охоплена третина території складу. Вогонь не гасять через вибухи. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що вибухи на складі боєприпасів у Балаклії можуть тривати ще тиждень.

Із Балаклії і прилеглих сіл евакуювали 20 тис. осіб. Одну жінку знайдено мертвою під завалами зруйнованого будинку, ще одна отримала поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram