ГоловнаСуспільствоВійна

Ричкова: Савченко підбурювала військових залишити позиції на Донбасі й іти на Київ

Депутат з БПП заявила, що свідками цього були військові 79-ї і 80-ї бригад.

Ричкова: Савченко підбурювала військових залишити позиції на Донбасі й іти на Київ
Фото: Макс Требухов

Депутат Верховної Ради Тетяна Ричкова звинуватила Надію Савченко в тому, що вона підбурювала військових покинути позиції біля Донецького аеропорту і йти на Київ скидати владу.

Про це вона сказала з трибуни парламенту в п'ятницю, 24 лютого.

"Цього тижня вона перебувала на позиціях Збройних Сил України і підбурювала їх покинути позиції, прийти до Києва і здійснити державний переворот", - заявила Ричкова.

За її словами, свідками цього були військові 79-ї і 80-ї бригад.

Ричкова нагадала, що в Кримінальному кодексі є стаття 109 - "Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади", і запропонувала Генеральній прокуратурі і СБУ розслідувати дії Савченко.

Нагадаємо, 7 грудня 2016 року Савченко потай відвідала Мінськ, де зустрілася з очільниками "ДНР" і "ЛНР". Про це стало відомо лише через кілька днів. 12 грудня Савченко заявила, що зустріч пройшла в "тристоронньому мінському форматі" за присутності російської сторони і Захарченка з Плотницьким від "ДНР" і "ЛНР".

Після цього Савченко виключили з фракції "Батьківщина". Крім того, 22 грудня Рада виключила Савченко з делегації в ПАРЄ.

10 січня 2017 року депутат усупереч позиції СБУ опублікувала списки полонених.

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони 18 січня рекомендував депутатам виключити Надію Савченко з його складу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram